Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası

Proje Hakkında

Kahramanmaraş Ticaret Ve Sanayi odası; kentimizi Türkiye’nin en güçlü üretim merkezlerinden birisi haline getirmek ve Kahramanmaraş sanayisinin yüksek katma değer üreterek rekabet gücünü arttırmasına katkıda bulunmak hedefleri ile faaliyetlerine devam eden kentimizin en önemli Sivil Toplum Kuruluşlarından birisidir.

 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden payını almış olan KMTSO Hizmet binasının  tadilat ve yeniden işlevlendirme projesi  KMTSO’nun  kentin “ÇATI KURULUŞ” u olma vizyonu göz önüne alarak oluşturuldu.

 

KMTSO Yeni hizmet binasının projesine anıtsal bir cephe tasarımı olması tasarımın odak noktası olarak belirlendi. Binanın kavşaktan algılanışının güncellenip  anıtsal hale getirilen cephe yenileme çalışmaları ile Kahramanmaraş’ın ticaret ve iş camiasının daha yeni ve daha dinamik bir vizyona sahip olması amaçlandı.

 

Cretox panel kullanımı ile anıtsal bir cephe oluşturulması hedeflenen projede Kahramanmaraş’a özgü detayların yer almasını önemsendi. Cephede kullanılan güneş kırıcılar ile Kahramanmaraş’ın bakış işçiliğin ve kumaş sanayisinin izlerini görebileceğimiz dokunuşlar yapıldı.

 

Kullanılamayan peyzaj alanı sorunu çözüldü. Merkezinde Deprem Anıtı olan, toplam 5500 m2 lik kullanılabilir peyzaj alanı tasarımı ile 1000 kişilik açık hava etkinliklerine hizmet edebilecek bir hizmet binası kurgusu oluşturuldu.

 

Bina girişi Protokol girişi ve Üye Girişi olarak iki farklı şekilde kurgulandı. Toplam 15 araçlık protokol otoparkı arka bahçede çözüldü.

 

Çatıya yemekli toplantıların organize edilebileceği toplam 2 büyük toplantı odasından oluşan kış bahçesi eklendi. Çelik konstrüksiyon ile çözülen bu kış bahçesi, özel misafirler için tasarlanmış nitelikli bir mekân hizmeti veriyor.

 

3800 m2 olan toplam yapı alanına, yapı alanının yaklaşık %30 u kadar ek yapı alanı eklenecektir. 4590 m2 ye çıkan yeni hizmet binası alanı çelik ve betonarme sistem ekler ile genişletilmiştir.

 

Yeni yapılan ekler sonucunda fuaye alanında 450 m2 genişletildi. Böylece 750 kişilik kapalı etkinlik alanı fuaye alanında sağlanmış oldu. Tüm binanın kurgusunda ve işlevlendirmesinde farklılıklar yapıldı. Gümrük müdürlüğü zemin katta çözülerek bu kısım için ayrı bir giriş kapısı tahsis edildi. Ticaret sicil müdürlüğü, vezne birimi ve Oda sicil birimi birbiri ile bağlantılı hale getirilerek yenilendi.

 

Birinci katta yer alan kullanışsız bekleme alanı , galeri boşluğu ile birleştirildi. İdari hacimde meydana gelen 250 m2 lik bu genişleme ile başkan odasının konumu ve niteliği değiştirildi. 125 m2 büyüklüğünde 50 kişilik Yönetim Kurulu Toplantı odası bu genişletilen alanda çözüldü. İdari katta yapılan tüm malzeme seçimlerinde KMTSO’ nun kurumsal kimliğine yakışacak nitelikte ürünler kullanılmaya özen gösterildi.

 

Sadece idari kattan ulaşımı sağlanan çelik taşıyıcılı 360 m2 büyüklüğündeki kış bahçesi alanı ; özel ve yemekli toplantılar için tasarlandı. Açılır kapanır cam cephe panelleri ile birbirinden ayrılan iç ve dış mekan birbiri ile entegre olacak şekilde çözüldü. Gerektiğinde büyük bir etkinlik alanına dönüşebilecek olan bu mekan KMTSO hizmet binasına yeni bir vizyon getirmeyi hedefliyor.

 

Depremde hasar alan binanın tüm elektrik ve mekanik tesisatının yenilenmesi gerekmektedir. Isıtma soğutma için kullanılan VRF sistemin yenilendiği, önceki halinde yangın söndürme sistemi bulunmayan binaya yangın söndürme ve yağmur suyu depolama sistemlerinin entegre edileceği bir mekanik proje kurgulanmıştır.

Kategori
Tamamlanan Projeler